Çok ince doğranmış kuşbaşı et haşlanır. (Aslında bu etin gerçek lezzetini almakta ama bir o kadar da yumuşatmaktadır.) Kızdırılan saca yağ ve toz biber eklenir. Haşlanmış kuşbaşı et parçaları bu yağda karıştırılır. Etler çevrilirken üzerine su eklenir. Bu suyun esas mahiyeti tantuniye lezzet katmak değildir; üzerine kapatılan lavaşın buharla yumuşamasını sağlamaktır.

Pişen ete domates de eklenir ve lavaşa konulur. Üzerine maydonozlu ve sumaklı soğan döşenir. Mersin’de hazırlanmış tantuni üzerine misket limon, büyükşehirlerde ise normal limon sıkılarak mideye gönderilir. Eşlikçi olarak midede patlayan turşu biberlerle iştah artırması ve harareti dengelemesi sağlanır.

Her ne kadar bu basit bir tantuni tarifi olsa da hazırlanması ve içine konulan baharatlar ustadan ustaya farklılık gösterir.

Mersin Keşan’ın “Satır Et“i sahiplenmesi gibi tantuniyi sahiplenmiştir ve her yıl düzenli olarak Tantuni Festivali düzenlemektedir.